woensdag 7 maart 2012

Email voor jou

Hoi,

Helaas heb ik vandaag bij de echo slecht nieuws gekregen.
Het kindje in aanleg is te klein voor de 8 weken dat hij zou moeten zijn. De arts schatte het op nog geen 6 weken.
Hij noemde het 100% zeker dat het niet goed is en er een miskraam gaat komen. Ik vind het moeilijk te bevatten omdat we vandaag dus wel iets zagen en vorige week niet. Heb gelukkig foto's van de echo meegekregen om het tastbaar te maken.

Ik moet een gynaecoloog in een regulier ziekenhuis bellen en een afspraak maken. Zij maken nog een keer een echo (voor mij goed om te zien dat het echt niet goed zit) en spreken met mij de route naar de miskraam door. Mogelijk met tabletten of een curretage.
Het vruchtzakje en het dooierzakje zagen er nog goed uit. Dat dat hij niet verwacht. Het lijkt er dus niet op dat ik op zeer korte termijn een natuurlijke miskraam ga krijgen.

Ik ben er flink verdrietig van en op dit moment moet ik vooral huilen.
Het voelt ontzettend oneerlijk. Ik heb al zo'n lange weg moeten doorlopen en dan kan ik ook nog eens een miskraam verwerken. Ik blijf maar denken "waarom?"
De arts en de assistente zeiden beiden dat het niet aan mij ligt en de natuur beslist. Dat maakt het verdriet niet minder maar ik mag van hun niet aan mezelf gaan twijfelen.
Dat ga ik dus maar doen maar voor nu moet er vooral het verdriet uit dat ik over 8 maanden nog geen moeder ben.

Groetjes Femke

Ps: deze email heb ik naar vrienden en bekenden gestuurd. Ik wilde hem ook graag met jou als lezer delen.

14 opmerkingen:

 1. Ach lieverd, vind het echt zo vreselijk dit. Wat had ik het anders bedacht vanmiddag toen ik naar je toe reed. En jij natuurlijk helemaal.
  Je mag dit echt niet aan jezelf wijten. Je hebt er alles aan gedaan om een veilige plek te creëren voor je kindje. Helaas heeft de natuur anders besloten. Dat maakt het natuurlijk niet minder verdrietig.

  Je bent een dappere en sterke vrouw. Ik ga je proberen te helpen om ook dit weer een plekje te geven. Je weet me te vinden.
  Hele dikke knuffel xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @EstherMvG (twitter)7 maart 2012 om 19:29

  Slik! Wat een ongelofelijk verdrietig nieuws :-(. Ik heb heel de dag aan je gedacht vandaag en hoopte zo op een vrolijk twitter berichtje! Ik wens je heeeeeel erg veel sterkte en kracht toe. Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo vreselijk voor je. Geen woorden voor. Ik begrijp je opmerking zo goed waarom uitgerekend jij na zo'n moeilijke weg ook dit nog mee maken. Het is niet eerlijk, dat is het nooit. Ik hoop dat je blijft geloven in je lichaam, al voel je nu natuurlijk nu boosheid en verdriet. Heel veel sterkte! Liefs @ivfdagboek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend verdrietig.. Zo lang wachten en dan nu dit ook nog verwerken. Ik heb de hele dag je blog in de gaten gehouden, een kaarsje gebrand en het heeft niet zo mogen zijn. Ik denk een beetje te weten hoe je je nu voelt.. Misschien wel zoals ik, na mijn miskraam na 15 weken... Heel veel sterkte, wees lief voor jezelf, twijfel niet aan jezelf! Huilen is goed nu, je kunt je tranen beter laten lopen dan ze doorslikken..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve lieve Femke,

  Wat een klap zeg! Eindelijk zover gaat het mis. 1 of ander manier hoop ik nog dat het goed komt. Ik heb er geen woorden voor. Probeer het af te sluiten doe wat goed bij je voelt en laat je even gaan want dat mag, ook huilen geeft je rust en is gezond. Met mijn woorden kun je niks maar wil je laten weten dat ik aan je denk en je heel veel sterkte wil wensen in deze moeilijke periode!

  Dikke knuffel
  Kelly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Femke,
  Vreselijk voor je!
  Niet om je valse hoop te geven maar wilde toch even reageren met het volgende: een vriendin van mij had ook met 8 weken een echo waarop een vruchtje van 5 weken te zien was. Een week later, vlak voor de curretage was het ineens weer een vrichtje van 9 weken. Blijkbaar had ie zich 'verstopt' in de plooien van de baarmoederwand, nogmaals dit zal niet vaak voorkomen en wil je geen valse hoop geven maar ik hoop zo voor je dat het nog goed komt allemaal!
  Sterkte!
  M

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben er stil van. Dit had ik niet verwacht. Ik kan me niet voorstellen hoe je je voelt. Ik leef ontzettend met je mee.
  Sterkte!
  Bamphere

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil je geen valse hoop geven maar dat zeiden ze tegen ons ook (lees mijn blog okt en nov) en 4 dagen later hadden we een hartslag .. Ondertussen ben ik al 24 weken zwanger van ons klein misvormd zakje zoals ze toen zeiden en het kind in mijn buik is zo normaal als het kan zijn enkel qua bevallingsdatum 2 weken achter op schema . Dus ik zou de moed nog niet opgeven, niet simpel maar positief blijven denken is de boodschap.
  Ik hoop echt dat het allemaal goed komt !
  Hou je sterk !! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh god Femke! Wist ie het echt 100% zeker?? Ik vind het zo heel verdrietig voor je maar hoop stilletjes dat de volgende echo (door iemand anders gemaakt) toch iets anders laat zien... Maar heel veel sterkte gewenst in gedachten voor jou.
  groetjes Es(35)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wens je alle kracht toe om ook dit nieuws een plekje te kunnen geven. In gedachte geef ik je nu een dikke knuffel.
  A.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje meid wat een teleurstelling voor je.
  Ik weet even niet wat te zeggen, wens je iig heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De verhalen hierboven vergroten mijn hoop dat het misschien toch nog anders kan gaan..... Maar misschien is dat vooral de wens van de gedachte.... Gelukkig wordt er hoe dan ook nog een echo gemaakt, zodat je een bevestiging krijgt van hoe het ook is.
  Nogmaals sterkte lieve Fem.
  X K

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank je wel voor jullie reacties.

  De tranen zitten al hoog maar die stromen nu weer helemaal.
  Ik zelf wil geen hoop koesteren. Dan komt de klap volgende week nog een keer zo hard binnen. Mocht er een klein wonder gebeuren (en ik lees hier dat het blijkbaar echt voorkomt) dan ben ik zo weer blij en positief te krijgen.
  Het verdriet wat ik nu voel wil ik niet nog een keer doormaken.
  Dus uit zelfbescherming ga ik afscheid nemen van het kleine kindje dat in mijn buik groeit.

  Ontzettend warm en lief dat jullie zo meeleven en me steunen. Dat waardeer ik enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jee lieve Femke, wat ongelooflijk rot!! Heel veel sterkte!
  dikke kus Harriët

  BeantwoordenVerwijderen