donderdag 9 februari 2012

Ja... je ziet het goed!

"14 dagen na mijn eisprong zou theoretisch gezien een positieve test moeten kunnen opleveren" bedacht ik me toen ik zondag wakker werd. Ik sprong uit bed en deed de test... negatief.....
Echt teleurgesteld was ik niet. Ik had het al verwacht. Ik voel niks anders dan normaal en de bekende zwangerschapskwaaltjes waren nergens in mijn lijf te voelen.


Ik licht vriendinnen in en vertel dat ik verwacht dat ik maandag ongesteld ga worden.
"Zo gezegd, zo gedaan." dacht ik. Not... op maandag kon ik geen enkel spoortje bloed vinden en ook mijn echte menstruatie krampen bleven uit. "Dan wordt het vast dinsdag" was mijn theorie. Maar ook die ochtend kon ik niks ontdekken en besloot om de kliniek te bellen. Zij wisten vast wanneer ik zou mogen testen wat in zou houden dat ik ook wist wanneer mijn menstruatie echt zou beginnen. Toch? Ergens kriebelde er namelijk toch iets dat ik nog nooit meer dan 14 dagen na mijn eisprong niet ongesteld word. Zelfs niet toen ik hormonen gebruikte.
Het antwoord was 16 dagen na dag 0. In normale mensentaal is dat 16 dagen na je eisprong. Ik rekende even door en bedacht dat dit donderdag zou zijn. Gerustgesteld hing ik op. Ik was met alles te vroeg, zowel het testen als mijn menstruatie.

's avonds in bed schrijf ik een berichtje over de info die ik vanuit de kliniek heb gekregen. Bij het typen van 'dag 16 na mijn eisprong' vallen mijn vingers stil. "Dat is vandaag!"
Ik typ mijn berichtje af en schrijf dat ik vandaag niet ga testen maar donderdag. Heb me daar toch op ingesteld. Ik sluit mijn pc af en ga slapen.

Onder het douchen overdenk ik 's morgens nog eens mijn gedachtes rondom het testen. "Ik wil niet testen omdat ik bang ben voor een negatieve test. Maar als hij vandaag negatief is, dan is hij dat morgen ook. Wie hou ik nu eigenlijk voor de gek?"
Ik droog me af, rijd naar mijn werk en om 17.00u besluit ik om toch maar een test bij het Kruidvat te kopen. Eigenlijk beslis ik op dat moment ook dat ik thuis meteen ga testen. Ik ren dus naar boven en plas in mijn groene plasbeker van de Ikea. Zuig mijn urine op, laat 4 druppels in de test vallen en leg de test op de wasmachine. Ik rommel wat in de badkamer en na een halve minuut kijk ik op de test. "Vast veelste vroeg om iets te zien" bedenk ik me maar hoe mis kan ik het hebben? Ik zie een licht 2e streepje. "Wat?? Dat kan niet? Echt? Ben ik zwanger?" Ik staar naar de test en zie het streepje feller worden. "Ik ben zwanger!"

Uren daarna was het nog niet doorgedrongen en als ik eerlijk ben nu ook nog niet. Ik heb 's avonds nog een test gedaan en net weer 1.... moet mezelf overtuigen dat het echt is. ;-)
Ik hoop hier al zo lang op en nu ik een positieve test heb, uhm, 3 positieve testen, weet ik niet wat ik moet doen. Ik had ergens niet meer verwacht dat mij dit zou overkomen. Het kwartje moet echt nog vallen en de gevolgen van deze geweldige wenteling moeten weer terug in mijn gedachtes komen maar wat ben ik blij! Dit is echt fantastisch!

34 opmerkingen:

 1. Hoi Femke,
  Ik kon je een tijdje niet volgen door een verhuizing, maar vanavond ben ik er even voor gaan zitten. En ik kijk precies op tijd! Wat een geweldig nieuws! SUPER! Geniet, geniet, geniet... van alle kwaaltjes en van alle dingen die je nu moet regelen. Heel veel geluk! Blijf je verder schrijven?
  Groetjes,
  Petra (bam-mam van Femke 2,5 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,
   ik herinner me je verhaal nog. Alles goed?
   Ik blijf nog wel even verder schrijven!
   Groetjes Femke

   Verwijderen
 2. Geweldig Femke, het is je zo zeer gegund. En nu maar groeien klein boontje!
  Geniet ervan, het dringt echt nog wel tot je door!
  groetjes gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig nieuws. Ik volg je al een aantal jaartjes nu en dit is super. Geniet er lekker van. Tijd voor het volgende hoofdstuk. Gefeliciteerd.

  Mieke (alleenstaande mam van 2 zoons 13 en 8 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Femke,
  JOEHOE!! Ik zat er al op te wachten! Je kent mij helemaal niet en ik jou niet, maar lees wel altijd je blog, ook die van Monique en de anderen, ik leef elke keer weer mee. De anderen hadden helaas deze keer weer geen geluk dus ik dacht dat het jou nu echt eens moest lukken! GEFELICITEERD! Ik vind het zo oprecht leuk voor je!! Goed gedaan!

  Groetjes van E.(36) die op het punt staat in Gent een IUI-D te laten doen maar het doodeng blijf vinden om die knoop door te hakken...heb je nog tips of bemoedigende opmerkingen voor mij misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, leuk dat je mijn log leest.

   Het is ook eng want een zwangerschap heeft major consequenties. Je kiest nu al voor je kind en zijn toekomst.
   Wat de toekomst brengt kan je niet voorspellen. Ook niet als je een relatie hebt. Dus wat je nu kiest, kies je omdat dit op dit moment de beste keus is, dus dan is het goed.

   Succes en mocht je me willen emailen: femkegaatbammen@live.nl

   Verwijderen
 5. Yiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! wat geweldig!!!!!! :-D Gefeliciteerd!!!!!!!! Ik ben zooo blij voor je!! Ik heb zoveel aan je gedacht de afgelopen dagen!! ik ken je niet eens 'live', maar ik heb bijna de neiging om een glas champagne op je te gaan drinken!

  En dat dit kleine hompje maar lekker sterk en goed mag doorgroeien de komende tijd zodat je over negen maanden een mooie blozende baby in de armen houdt!!

  liefs Harriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihihi, champagne, lekker!
   Ik duim mee dat ik over 8 maanden en een beetje een klein lief kindje in mijn armen houdt.

   Verwijderen
 6. Meis, wat een fantastisch nieuws!!!!! Ik kan me voorstellen dat je er niets meer van verwacht had, maar nu dan toch écht!!! Echt geweldig!! Ben ontzettend blij voor je!! Top top top!!! Ongelooflijk!! Geniet van al je nieuwe gevoelens.
  Liefs van Vee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ben erg blij.
   Gun het je enorm en hoop dat dit jouw geslaagde poging wordt.

   Verwijderen
 7. Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Kus, kus, kus. Geweldig!
  À.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bizar hè. Toen ik je zaterdag sprak dacht ik echt dat het niet gelukt was.

   Verwijderen
 8. Proficiat, wat een prachtig nieuws!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg je blog nu 2 jaar, en ben, mede door je leuke schrijfstijl, helemaal in je verhaal! Ik denk vaak " hoe zou het met Femke gaan?" terwijl ik je helemaal niet ken! Ik wist dat het een keer zou gaan lukken. Gefeliciteerd! Ik duim voor het verdere, positieve vervolg!! Grt Isabel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je me volgt en meeleeft.
   Dank je wel voor de felicitaties.

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd!! Fantastisch!!
  Herkenbaar die 3 testen... :-). Bij mij waren het er (na 2 ICSI's en TP's) ook 3 + 1 digitale en een week later nog een digitale om te zien of mn HCG wel steeg, ik kon het gewoon niet geloven! Nu 3 maanden verder en alles is goed! Ik hoop voor jou hetzelfde vervolg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi, fijn dat ik niet de enige ben ;-)
   Jij ook gefeliciteerd. Fijn dat alles goed gaat.

   Verwijderen
 11. Dag Femke

  Van harte gefeliciteerd! Omdat ik zelf ook al enkele jaren met de idee speel om BAM-mama te worden, volg ik jouw blog al een hele tijd. Ik ben heel blij dat je droom eindelijk werkelijkheid wordt & wens jou een fijne zwangerschap en een schattige baby toe!

  Geniet ervan!
  D.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Femke,
  Vlissingen leest al een tijdje mee en is heel blij voor je! Gefeliciteerd en we hopen van harte dat het goed blijft gaan! Groet MNF

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Dat hoop ik zelf ook.
   Leuk dat je me volgt.

   Verwijderen
 13. Hoi Femke,
  wat een goed nieuws
  wij kennen elkaar ook niet, maar ik lees je blog altijd
  wij zijn ongeveer tegelijk begonnen met dit traject.
  mijn dochtertje is al weer 10 maand
  ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat jij straks
  ook zo'n klein wurmpje in je armen mag houden.
  groetjes, Essie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je een dochtertje hebt gekregen. Gefeliciteerd.

   En dank je wel!

   Verwijderen
 14. Hoi Femke,
  Van Harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Goh, wat zal het onwerkelijk voor je zijn.
  Op naar de eerste echo, dan zie je hopelijk een kloppend hartje.
  2 weken later zie je al echt een mensje met armpjes en beentjes, dus dan besef je het echt! Geniet ervan. Eindelijk!
  Liefs P.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan het nog niet goed geloven dus die echo zal me zeker rust geven.
   Dank je wel voor de felicitatie.

   Verwijderen
 15. hoi femke,

  zelf net terug uit het ziekenhuis, 1 arm in het gips dus ff geen hoofdletters.
  eigenlijk zou ik de caps lock aan moeten zetten.......GEFELICITEERD!

  wirijo, die je al volgt sinds je op 1ouder was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!

   Beterschap met je arm!
   Leuk dat je me vogt.

   Verwijderen
 16. en dan ook nog eens via je weblog: PROFICIAT!!!! Jee, 2 strepen, en dat 3 keer, Kan me voorstellen dat het nog moet bezinken, maar het is echt zo hoor, je bent zwanger! Harriet schreef al dat ze er ondanks dat je elkaar niet echt kent, een glas champagne op wil drinken. Zou ik ook wel willen, maarja... dat doen we maar even niet. En jij ook niet meer.... haha, de komende maanden. Geweldig, wat een super nieuws, geniet ervan joh!!

  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Femke,
  ik lees even bij en het dringt eerst niet tot me door...En opeens viel bij mij het kwartje dat het bij jou is gelukt! Wat een geweldig nieuws, na zoveel gedoe en teleurstellingen! Ik ben heel erg blij voor je! Jouw verhaal geeft de burger moed :-)
  Geniet er vooral van. Bamphere

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel en fijn dat het je moed geeft. Jij bent natuurlijk ook al een tijdje bezig! Hou vol... het kan.

   Verwijderen