woensdag 25 januari 2012

De terugplaatsing (ICSI 1, poging 2)

Mijn 2 cellige cryo die al voor de
teruplaatsing zich tot 4 cellen had
doorgedeeld
Het was natuurlijk al maanden geleden dat ik mijn vorige terugplaatsing had dus hoe het precies in zijn werk ging was ik een beetje kwijt.
Toen ik in de supersonische stoel met mijn benen op de beenleuningen lag, biechtte ik dat op aan de dokter.
"Dan ga ik alles nog een keer vertellen" antwoordde ze. "Allereerst ga ik een eendenbek in brengen en maak u vagina schoon" Ze legde de klemtoon van vagina op de "gi". Ik zelf leg hem altijd op de "va". Meteen hoorde ik in mijn hoofd mezelf het woord op verschillende manier zeggen. De dokter praat ondertussen rustig verder. Ze heeft bespreekt mijn vagina weer en ik schrik uit mijn gedachten. "Ik breng een leeg IUI slangentje in om te kijken of dit soepel verloopt. Als dat is dan geven we een seintje aan de embryoloog en hij zal in een vergelijkbaar slangentje de embryootjes plaatsen." Ze legt de procedure die dan volgt uit.
Het is me helder en ik ben er klaar voor. Op 1 vraag na "Zijn mijn beide cryo's goed ontdooit?" Meteen daarop stelt de assistente door het luikje aan de embryoloog mijn vraag en zijn antwoord is JA.
Joehoe.. ze zijn allebei goed ontdooit!

Na de terugplaatsing mag ik in een verkoeverkamer wachten op de embryoloog. Die zal me vertellen hoe de embryootjes er uitzagen en van welke kwaliteit ze zijn.
Hij overhandigd me bovenstaande foto en ik voel me meteen trots. Mijn embryo ziet er prachtig uit! De embryoloog bevestigd mijn gedachte. Hij is namelijke van het kwaliteit nummer 1 en heeft zich al tot 4 cellen doorgedeeld. Ook de andere embryo is van kwaliteit nummer 1. Ze zijn beide optimaal om terug te plaatsen. Hij schud mij mijn hand en wenst me succes de komende weken.
Ik kijk nog een keer trots naar de foto en huppel bijna naar de auto. Wat was dit een fijne ervaring en wat voelt het goed om mijn embrootjes weer terug te hebben.

10 opmerkingen:

 1. Ook hier wordt er weer met je meegeleefd. Meid, wat gun ik je een positieve zwangerschapstest! Klein embryootjes, nestel jullie je maar lekker in!! En groei, groei, groei! Veel liefs! À

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg veel succes, hopelijk is het deze keer raak!
  Lees je blog al mee sinds dat ik zelf heb besloten Bam mam te worden. Inmiddels is mijn meiske alweer 1 jaar. Hoop dat jij er ook snel van mag genieten.
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed bezig cryo's!! Deel maar lekker door, voel je vooral heerlijk thuis... lekker knus innestelen en mama een positieve test geven straks. Deal? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Femke,
  Ik duim weer voor je... Ik gun het je van harte!
  Liefs Vee xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ook ik duim weer mee!!! hoop zo voor je dat het gaat lukken!

  Harriët

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het wordt nu echt spannend he! Ik duim nog even voor je, op naar de dubbele streepjes voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk ook aan je!!
  Wat zou het gaaf zijn twee streepjes, ik gun het je zo erg!

  Zelf heb ik net mijn ivf intake gehad. Ik start volgende week met de hormoonstimulatie, ook heel spannend..!

  BeantwoordenVerwijderen