zaterdag 11 februari 2012

Geruststelling

We zijn weer 2 dagen verder en het aantal zwangerschapstesten staat nog op 3. Ik heb mezelf beheerst, beste lezers! Het kost wat moeite maar ik hou zo wel wat euro's in mijn zak. ;-)
Ondertussen heb ik nog een paar mensen meer het bijzondere nieuws verteld. Ik weet dat het vroeg is maar mijn nabije kring is op de hoogte van mijn cyclus en als ik geen bier drink op een feestje is 1 en 1 2. Dus om gekke toestanden op feestjes te voorkomen of op andere onhandige plekken heb ik mijn nabije kring toch maar ingelicht.

Ik ben nog kwaaltjes vrij en dat maakt me stiekem erg onzeker. Niet dat ik startende-menstruatie-klachten heb maar het gevoel dat er een klein mensje in mijn buik aan het groeien is, is er nog niet. Het voelt dan ook onwerkelijk. Gedurende de dag komen er wel steeds vaker momenten dat ik hard op moet lachen en tegen mezelf zeg dat ik zwanger ben. Binnendeurs natuurlijk, wil niet dat de buurt gaat denken dat ze met een loenatik te maken hebben. Of de AH een bordje ophangt met "verboden voor Femke".
klik op de kaart
om hem te lezen
Vriendin K nodigde me vandaag voor de thee uit. Ze wilde me even live knuffelen. Daar zeg ik geen nee tegen. We kletsen en drinken onze mok thee. Ze leeft mee en helpt me om mijn onzekerheid los te laten. "Luister naar je hart en laat de verhalen op internet voor wat ze zijn."

Als K naar de wc gaat pak ik haar pakje engelenkaarten. Ze heeft ze op de salontafel liggen en je kan er 1 pakken terwijl je aan een thema denkt. De kaart helpt je dan richting te geven. Misschien wat zweverig maar leuk om te doen. Ik kan me dus niet beheersen en pak er 1 terwijl ik aan zwanger zijn en moeder worden denk.
De kaart die ik pak is ontzettend treffend.
Ik lees dat ik me geen zorgen hoef te maken, de situatie is perfect onder controle en dat ik alleen maar liefdevol aan de situatie hoef te denken. Zij hebben alles onder controle. Ik laat de kaart aan K zien en die kijkt me lachend aan. "Maak er een foto van, dan kan je jezelf geruststellen als het nodig is"

Ik denk dat ik die geruststelling nog regelmatig moet krijgen maar voor vandaag voelt het goed.
Ik ben namelijk zwanger. Er groeit een klein wezentje in me dat mij straks moeder zal maken. Joehoe, life is beautiful!

7 opmerkingen:

 1. Krijg een brok in mijn keel als ik je blog lees.
  Ben zo blij voor je!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, het kwartje begint langzaam aan echt te vallen.

   Verwijderen
 2. Mooi!!! Past wel bij je om op deze manier je bevstiging te krijgen. Kijk maar heeeeeeel vaak naar die foto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Femke, ik ben heel erg blij voor je!!! Kan me je ongeloof, na zo'n lange tijd leven tussen hoop en vrees, zo goed voorstellen, maar luister maar naar de wijze woorden van onze jongste. Veel liefs van Tineke & Rien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de felicitaties vanuit Almere!
  Leuk dat jullie meeleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Femke, misschien krijg je al die kwaaltjes niet!
  Is niet erg toch, de streepjes spreken voor zich.........die groeiende voorgevel komt vanzelf, als je daar natuurlijk echt op zit te wachten hahahha.
  En ik kan je bijna beloven dat over vier weken je broek echt niet meer dichtkan, en dan mag je gaan shoppen en je verkneuteren om de positie kleding en uiteindelijk toch slagen en er dolgelukkig in gaat lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kwaaltjes-vrij... 5 weken... misschien vermeld je blog volgende week wel doodleuk dat je iedere ochtend boven de wc hangt, geen enkele geur meer kan verdragen... een kop thee het enige is dat je binnen kan houden... en je geen bh meer aan kan vanwege de pijnlije borsten;). Yep, sommige mensen beginnen pas weken later met de kwaaltjes en dan weet je iedere dag zeker dat je zwanger bent, that's for sure! En sommigen krijgen het helemaal niet en wandelen glorieus en kwaaltjes-vrij door hun 9 maanden. En met al wat jij vooraf al hebt meegemaakt... zou het best wel eens kunnen dat je zo'n pijn- en kwaaltjesvrije zwangerschap krijgt. Geloof in die kaart, bekijk 'm honderd keer per dag want je bent zwanger meid!! Ongelofelijk, nog niet te bevatten, nog vol onzekerheden, maar wel waar!

  BeantwoordenVerwijderen