zondag 9 december 2012

Rustige week

Het lijkt erop dat door de feestelijke maand die gestart is en leuke privé dingen ik helemaal niet met de komende poging bezig ben. De afspraak met Hem is gemaakt, dat wel. Maar tot vandaag heb ik er niet aan gedacht. Nam net mijn agenda voor de komende week door en zag zijn naam staan.

Gek dat mijn wens dus niet meer zo op de voorgrond staat. Fijn maar ook eng. Ik vind dat ik namelijk moet gaan nadenken waarom dit is. Is het de drukte van de dag? Of dat ik Hem misschien niet als vader van een kindje wil? Wil ik nog wel een kindje? Zit ik in een gewoonte waardoor het niet meer iets bijzonder is? Is het de man die een klein stapje in mijn leven heeft gezet? Is het loslaten van mijn wensen en verlangens goed gelukt? Of is het gewoon deze maand zo en is het een volgende keer weer anders?

Het blijft fijn dat mijn wens niet mijn leven beheerst. Het scheelt verdriet, confrontaties en frustraties. Emoties waar ik niet dol op ben.
Ik leef dus lekker door en zie wel waar deze poging eindigt.

7 opmerkingen:

 1. Heb tot nu toe erg met je meegeleefd, maar nu wordt het langzaamaan een beetje vreemd en niet meer weloverwogen. Jammer!:(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou bovenste anoniem, ik ben ook graag anoniem maar ik begrijp Femke heel goed eerlijk gezegd. Omdat ik op een aantal punten hetzelfde meemaak kan ik helemaal volgen hoe deze gevoelens tot stand komen. Hoofdzaak is denk ik de vermoeidheid van het traject, verwarring door hormonen, spanningen en de emotionele achtbaan, en menselijkerwijs daardoor steeds meer de diepe wens om innerlijke rust te hebben, waar die dan ook vandaan moet komen. Ik weet zeker dat Femke nog net zo weloverwogen moeder wil worden als toen ze er aan begon maar dat ze nu probeert te duiden waar bepaalde gevoelens soms vandaan komen. Weet je dat ik soms zelf zo moe ben van alles, dat ik mij afvraag of ik uberhaupt de kracht nog heb om zwanger te zijn, een kindje te krijgen, het op te voeden. Het antwoord is natuurlijk JA. Maar geloof me, als je zo'n lange emotionele reis hebt gemaakt, wil je af en toe gewoon vrij en los zijn van alles omdat het zoveel van je vraagt soms en omdat je je realiseert dat je huidige leven voor een deel voorbij gaat terwijl je er zo druk mee bent. Femke probeert denk ik gewoon te leven en vraagtbzich hardop van alles af en dat vind ik dapper, dat zij dat met iedereen deelt. In mijn ogen niet vaag en niet vreemd, dat wilde ik even zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal, dank je wel voor je lieve woorden!
   Ik wens jou ook rust toe en natuurlijk met een klein kindje in je armen.

   Verwijderen
 3. Okay, misschien zie ik het he-le-maal verkeerd!Sorry daarvoor... Maar toen ik dit blogje las vond ik het vreemd:
  - dat je door een blik in je agenda eraan wordt herinnerd dat je in de komende week een poging om een kindje te verwekken gaat ondernemen. Oefff... zo iets belangrijks vergeten? denk ik dan.

  en niet meer weloverwogen:
  - als je twijfelt of je Hem nog wel als vader van je kindje wilt en dan toch de afspraak niet afzegt....hmmm als ik Femke was, zou ik hier dan stoppen.
  Dat waren mijn gedachten tijdens het lezen.

  Maar je hebt gelijk: dapper dat Femke haar gedachten met ons deelt!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je reactie. Zoals je in mijn nieuwe logje kunt lezen heb ik er voor gekozen om een maand over te slaan. Niet omdat ik aan Hem twijfel maar omdat het voor mij goed is om een maandje niet mijn focus op een poging te leggen en juist bezig te zijn met wat ik wel in mijn leven heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja en ik ga nog een keer iets zeggen, ik ben compleet gefocussed op het krijgen van een baby en ook ik ben onlangs ineens "geschrokken" toen ik doorhad dat het alweer zover was, dat kan dus he! Geen idee wat het betekent maar wil alleen maar zeggen dat de tijd soms zo snel gaat dat je ook het belangrijkste in je leven wel eens qua tijd vergeet. Niet je wens vergeet maar je agenda dus even wel... Raar maar waar x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijne feestdagen en een heel heel heeeeel mooi en compleet en liefdevol 2013.
  op mij komen je berichten over als zijnde dat je in balans bent en volledige verantwoordelijkheid neemt voor je persoonlijk geluk!

  BeantwoordenVerwijderen