maandag 31 december 2012

Van toen naar nu

Oudjaarsdag is voor mij een dag waarop ik, net als vele medebloggers, terugkijk op het afgelopen jaar.
De emoties schieten door mijn lijf. Vers is het besluit van leuke man B om onze beginnende relatie stop te zetten. Hij kan nu niet een relatie met iemand opstarten terwijl hij net zijn hoofd boven water kan houden ivm een verhuizing en ondernemerschapsgedoe. Daar gaat hij aan onderdoor. Het is teveel voor hem. En dat doet pijn. Ik wilde het wel proberen. Ontdekken of we voor elkaar bestemd waren. Ondanks dat ik zag dat ik op een heel onhandig moment in zijn leven binnen kwam wandelen.

Ik denk terug aan de blijdschap die ik voelde toen ik een positieve zwangerschaptest in handen had. Hoe fijn het was om te bedenken dat er straks een kindje in mijn leven zou zijn. Voorzichtige fantasien had over hoe het zou zijn en voelen.
Automatisch kom ik bij de klap die ik kreeg toen ik hoorde dat het vruchtje niet goed groeide. De onzekerheid in die weken en uiteindelijk de curretage om de zwangerschap te beeindigen. Tranen met tuiten heb ik gehuild.
Ik voel de onrust weer die ik had toen ik weer ongesteld werd. Ik wilde door, stappen zetten om zwanger te worden. Die onrust heeft een afgeblazen ivf poging opgeleverd en mislukte ivf poging 2.

De zomer stond in het teken van nadenken en een leuke man. Het nadenken leidde tot een wisseling van donor waardoor ik de medische molen weer uitstapte. Ontzettend fijn om het weer thuis te proberen.
Leuke man verdween van het toneel en ik raakte in de ban van het thema loslaten.

Het loslaten geeft me rust en vertrouwen. Ik vertrouw erop dat de juiste dingen op het juiste moment in mijn leven gebeuren. Ik zie weer kansen en mogelijkheden en mijn blik is breder geworden. Mijn kinderwens is niet meer prioriteit 1 in mijn leven. Ik leef weer mijn leven. Ik kijk naar wat er op mijn pad komt (misschien wel dat gewenste kindje) en neem de kansen die zich voordoen. Dat voelt goed!!

Het gekke is dat ik me nu verdrietig voel maar ook goed. Ik weet dat de hobbel die ik nu over moet uiteindelijk mij iets oplevert. Wat dat ook mag zijn! Het is een onderdeel van het proces waarin ik zit.
Ik laat de tranen maar lopen en hoop dat ze tegen een uur of 20u op zijn.
Want dan wil ik feest gaan vieren en proosten op 2013.
Een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden.
Een jaar waar ik met veel plezier aan begin en waar ik zin in heb.
Proost allemaal, dat 2013 jou maar mag brengen waar jij naar verlangt.

9 opmerkingen:

 1. Ik lees je blog altijd via,via,via,via.
  En nu moet ik echt een keer reageren.
  Ook hier wordt aan het afgelopen jaar gedacht, relatie wat boem ineens over was, de kinderwens en tsja ik word er niet jonger op(37). Maar wat ik wel weet ik kan mijn draai in dit leventje goed vinden al ontbreken die 2 armen die je vasthouden in deze periode een beetje boel te erg en zie ik als een berg op tegen 24 uur.Op naar een goed 2013 en de deur heel hard dicht gooien van 2012!( grut en ik bedenk me ineens dat ik al heel veel jaren geen oud en nieuw bij mijn ouders gevierd heb en nu dus wel)
  Alvast een gelukkig jaar vol met nieuwe kansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Femke.

  Als trouwe lezer, en medestander, weet ik wat je voor je kiezen hebt gekregen dit jaar en ik wil je bedanken voor het delen daarvan....je kunt het zo goed verwoorden en daarmee help je vreemdgenoeg mij ook weer een beetje;)
  Ik wens ons allebei een beter jaar vol dromen en verlangens die uit zullen komen! lieve groet liza

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Femke,

  Af en toe lees ik je blogs en steeds wordt ik geraakt door wat je schrijft. Ik wens je een prachtig 2013 toe waarin je wensen en dromen mogen uitkomen!

  Liefs Julia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor jullie lieve reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Femke,

  ook ik lees altijd je blog en ook ik kan me goed invoelen in hoe je je voelt...ik denk over ivf 3 maar durf niet zo goed meer....

  Ik hoop dat 2013 veel moois brengt...2 grote en 2 kleine armen om je heen en alles wat je nog meer droomt en hoopt.
  Ik blijf je volgen

  Groetjes,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap goed dat je het hartstikke spannend vind om het te besluiten. Het is een kans maar helaas geen garantie.
   Succes met besluiten wat je gaat doen en ook voor jou een geweldig 2013!

   Verwijderen
 6. Hallo lieve Femke,
  Ik wens jou een mooi, liefdevol jaar waarin hopelijk mooie dromen en wensen uitkomen!
  Liefs en dikke knuf Vee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is geheel wederzijds. Dat het geluk maar jou kant om mag komen!

   Verwijderen
 7. Femke, wat ben je weer mooi bezig in je proces en wat kan je het weer goed verwoorden. Ik hoop dat 2013 je geluk gaat brengen. Op welke manier dat hebben we niet voor het zeggen, laat het gewoon op je pad komen!
  Liefs, Leonie

  BeantwoordenVerwijderen