dinsdag 3 april 2012

Wankel

Het was een afwisselende en drukke werkweek. Echt zo'n week waar ik geen tijd had om stil te staan bij mijn emoties. Tot gisteren. De rust is terug en het gewone leven ligt weer voor me.
Ik voel me meer emotioneel en word aan allerlei kanten geconfronteerd met zwangerschappen en baby's. Het raakt me en ik tel tot mijn verbazing het verschil in het aantal weken dat wij zouden verschillen als ik nog zwanger zou zijn. Ik voel mijn tranen hoog zitten. Ik bedenk me dat ik nu 12 weken zwanger zou zijn. Wat zou dat bijzonder voelen als ik echt zwanger zou zijn. Dan is toch soort mijlpaal behaald. Nu niet.

Ik voel me wat wankel en emotioneel. Zou dit ontzwangeren zijn?
Mijn lichaam is daar al lang mee klaar. Mijn borsten en buik zijn weer zacht, mijn is urine minder geel en mijn dorst is verdwenen. Maar emotioneel weet ik het nog even niet. Dat duurt misschien toch iets langer dan ik had bedacht.

8 opmerkingen:

 1. Laat je traantjes maar lekker komen meis dat lucht gewoon op ipv dat je het ophoopt. Natuurlijk wil je het een keer kunnen oppakken maar je bent denk ik gewoon nog aan het rauwen, gewoon je tijd nemen en jezelf niet pushen.

  Hele dikke knuffel! Liefs Kelly.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Fem,
  je hebt ook een paar heftige weken achter de rug. Naast alle verdriet en het afscheid, ook het hoesten en niet fit voelen en daarna een heel drukke werkweek waar je niet aan jezelf bent toegekomen. Logisch dat het nu, op een rust moment, er uit komt. En volgens mij is het heel normaal om te blijven vergelijken, helemaal als je van dichtbij geconfronteerd wordt met iemand anders zwangerschap. Het zou zo mooi geweest zijn, het idee dat je 12 weken zwanger zou zijn.
  Lieverd, als je wilt bellen dan weet je me te vinden.
  Liefs, M

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het verbaasd met niets lieve Fem. Het zijn inderdaad heftige weken geweest en nu het stil is, is er weer ruimte voor je emoties. Je bent nog steeds aan het verwerken. Dat heeft tijd nodig en dat is ok. Sterkte er mee. Ik ben altijd in de buurt voor een dikke knuffel. X K

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel begrijpelijk!! dit heeft tijd nodig! en neem die! het is niet niks allemaal waar je doorheen hebt moeten gaan de afgelopen tijd.

  XX

  ps ik heb maandag ook heel naar nieuws gehad: ik had twee cryo's waarvan er maandag middag 1 terug geplaatst zou worden. Maar ik kreeg het nare nieuws dat beide cryo's het ontdooi proces niet overleefd hebben. Ivf poging 1 is voor mij bij deze ten einde..
  ik herken je emoties dus heel goed..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :'( meen je niet heel veel sterkte!!

   Verwijderen
  2. Wat een rot nieuws zeg!!! Echt ontzettend balen.
   Ook namens mij sterkte

   Verwijderen
  3. Dank je Femke. Ja ik voel me heel moedeloos op dit moment. Moet mezelf echt weer bij elkaar rapen... Hopelijk voel ik me over een paar dagen weer wat beter en sterker. Maar denk wel dat ik een maandje rust neem voordat ik met poging 2 verder ga.

   Verwijderen