vrijdag 28 oktober 2011

Er zitten er genoeg

Ik gooi mijn benen in de beugels en kijk naar het scherm. In 1 soepele beweging zit het echo-apparaat op zijn plek. Ik zie 4 zwarte vlekjes en ben ze meteen kwijt, De dokter is snel en heeft mijn andere eierstok al in beeld. Het gaat zo snel dat ik niet eens mee kan tellen. Hij schiet weer terug naar de andere eierstok en zegt "Ik tel 11 follikels". Hij haalt het echo-apparaat eruit en tikt op mijn knie als teken dat ik me aan kan kleden.

Een beetje beduusd trek ik mijn broek aan en loop met mijn schoenen in mijn hand naar de stoel tegenover de dokter. "Gaan ze alle 11 doorgroeien?" vraag ik. "Dat is wel de bedoeling maar een vrouwenlijf blijft een vrouwenlijf" antwoord hij terwijl hij het aantal in mijn status schrijft. "U komt maandag terug voor een echo en de punctie zal woensdag of donderdag zijn."

Tjee, dit had ik niet verwacht. Wat een mooie opbrengst is dit. Helemaal in verhouding met de vorige keer. Toen zaten er 5 follikels en groeide er uiteindelijk maar 3 door.
Het lijkt erop dat ICSI 1 echt gaat plaats vinden. Wat ontzettend fijn!!! Mijn kans op het moederschap is weer een stukje dichterbij.
Ps: de follikels op de foto zijn niet de mijne. Ik heb deze gewoon via google gevonden.

6 opmerkingen:

 1. Hai Femke,
  Ik lees regelmatig je blog. ik vind het daarom heel fijn voor je dat deze poging beter verloopt. Veel succes!
  Ik heb er inmiddels ook een poging op zitten en had ook weinig follikels. De optie van andere medicatie wordt mij niet geboden. Doe jij dit bij een nederlands ziekenhuis?
  Groeten,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend, Nienke. Balen dat er weinig follikels groeien. Vind het stom dat onze lichamen ons zo in de steek laten.

  Ik wil wel info geven over mijn ziekenhuis maar liever niet op deze weblog. Je kan me emailen op femkegaatbammen@live.nl

  Groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Femke,
  Fijn om je weer te kunnen volgen.. En spannend weer zeg! Mijn status: ben ook weer volop aan het spuiten en heb donderdag mijn eerste echo. Hopelijk groeien er bij mij ook genoeg follikels... Ik duim voor jou!!
  Liefs van Vee

  P.S. Mijn weblog is nog steeds niet online...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Vee,
  fijn om weer iets van je te lezen. Ben benieuwd hoe het met je gaat. Begrijp dat icsi 2 niet gebracht heeft wat je hoopte. Balen.
  Succes donderdag en hoop dat er veel follikels groeien.
  Groetjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joepie, eindelijk is daar een positief logje!Duim ontzettend voor je!
  Liefs, A.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd!! Zou dit dan eindelijk HET moment worden? Hoe ging de echo vandaag? Spannend hoor maar dit is alvast een onwijs goed begin, toch?

  BeantwoordenVerwijderen