vrijdag 9 november 2012

Kan jij er iets mee?

Ineens ben ik het zat. De kast op mijn studeerkamer moet leeg. Ik zoek op zolder naar een geschikte curver box en vind 1 lege. Precies groot genoeg voor wat er in moet.
Ik loop naar de kast op de studeerkamer en open hem. Binnen 2 minuten liggen de door de jaren heen verzamelde kinderspulletjes in de box. Het lucht op. De kast was een soort altaar geworden waar ik nooit in keek. Durfde er ook geen andere spullen in te leggen want dit zou de kinderkamerkast worden. Nu ik steeds beter in beeld krijg dat het geluk van een kind niet voor mij weggelegd lijkt te zijn wil ik ook niet meer steeds onnodig met dingen geconfronteerd worden. Ik wil gelukkig zijn met wat ik heb en niet steeds zien wat ik niet heb.
De gevulde box gaat naar zolder. De inhoud hoort bij mijn leven. Weggooien wil ik niet.

Terwijl ik naar beneden loop bedenk ik me dat ik ook nog medicijnen in mijn koelkast heb liggen en naast mijn koelkast heb staan. Ik doe er niks mee. Misschien kan ik er iemand anders blij mee maken. Maar ja.... waar ga je in vredesnaam heen als je medicijnen kwijt wilt zonder dat ze in een container belanden. Misschien hier, misschien zijn er hier lezers die ze graag willen hebben voor een extra poging.
Het gaat om de volgende medicatie:
 • Gonal-F = 1x 300 IE (houdbaar tot 3-13)
 • Gonal-F = 1x 900 IE (houdbaar tot 3-13)
 • Fostimon = 13x 75 IE (houdbaar tot 11-13)
 • Pregnyl = 1x 5000 IE (houdbaar tot 4-14)
 • Decapeptyl = 5x 0,5mg (houdbaar tot 11-14)
Mocht je interesse hebben dan kan je me mailen. Het adres is te vinden in mijn persoonlijke beschrijving. Rechts bovenaan deze pagina.

Het lucht op om dit te doen. Om verder te gaan. Wat de toekomst ook brengt, vasthouden aan wat er nu niet is werkt niet. Ik wil door. Me vrij voelen. Het liefst met een eigen kindje maar vooral met een gelukkig gevoel.


8 opmerkingen:

 1. Hoewel mijn situatie anders is herken ik het wel. Ik heb op een gegeven moment alle baby spullen het huis uit gedaan. Ik had tijdschriften en kleren gekregen van vriendin F. Ik wilde ze op een gegeven moment weg hebben. En de toekomstige babykamer wordt nu logeerkamer. Het voelt als ruimte maken. Ruimte maken voor de toekomst. Wat die ook mag zijn.... Fijn dat je dit kon doen.
  Dikke X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Krachtig dat je dit gedaan hebt, K! Stoer van je.
   Kom snel naar het resultaat kijken.

   Verwijderen
 2. *denk denk, welke woorden zouden iets kunnen toevoegen aan het gevoel van welbevinden van deze vrouw die ik al lang volg maar niet ken en waar ik zo graag andere teksten had willen lezen net als bij haar mede bloggers...*
  Ik gun het jou en jullie zo! Weet dat ik heel veel heb mogen leren van jou en jullie bloggers. Kinderen krijgen was voor mij een vanzelfsprekend gegeven net als bij mijn vriendinnen. Totdat mijn allerliefste zusje in dezelfde situatie kwam als jij en ik ineens "in het echt" zag wat het ondergaan van de wachtweken is,de stress van haasten en reppen naar het ziekenhuis, het zien van de medicatie in haar koelkast en het verdriet van een uitblijvende zwangerschap.
  Mijn kinderen en zusje en zwager krijgen een extra dikke knuffel en jij femke jij krijgt van mij de oprechte wens dat je een liefdevol en compleet leven mag leven in harmonie met jezelf en allen die je dierbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Wat een lieve reactie. Fijn dat je jouw verhaal met me deelt.

   Verwijderen
 3. Knap van je Femke.... echt waar! Het lucht op, geeft ruimte en vrijheid om ook andere deuren te openen en langzaam wellicht te gaan accepteren dat die ene deur misschien wel gesloten blijft.Je bent een krachtige vrouw en ik gun het je zò om moeder te worden maar nog mèèr om gelukkig te zijn. In het hier en nu met wat hier nu is. En dat kan je. Super knap...

  groetjes en liefs,
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je de obsessie kunt loslaten om ruimte te creeeren voor andere dingen,en mensen, misschien een relatie,
   maar ik zou toch door gaan als dat kan gewoon niet opgeven
   nu als dat medisch gezien nog niet nodig is.

   Verwijderen
 4. Respect dat je toch weer een nieuw pad hebt ingeslagen dat je verder zal brengen op je weg naar....... Vul maar in, dat pad is voor niemand bekend. Je laat je wens ook niet helemaal los natuurlijk, maar door de wens niet meer zo centraal te hebben staan, creeer je ruimte en kan ook die wens zijn eigen beloop hebben en wie weet wat dan...... Ik ben benieuwd wat er op je pad mag komen en hoop dat deze stappen van loslaten je alle geluk van de wereld mogen brengen, in welke vorm dan ook!

  BeantwoordenVerwijderen