maandag 15 oktober 2012

De datum

Vandaag is de dag dat ik eigenlijk uitgeteld zou zijn. De dag dat ik moeder zou worden. Nou ja, ergens rond deze datum. Snap dat de uitgetelde datum niet vanzelfsprekend ook de dag is dat je bevalt. Maar volgens de tabelletjes zou dit de dag zijn dat ik een kindje zou krijgen.
Al weken voel ik me gespannen voor deze dag. Nu hij er is voel ik eigenlijk weinig. Het is zoals het is. Toch is hij iets bijzonderder dan een normale maandag. Kan ook zijn omdat ik vakantie heb en niet voor een klas vol drukke jonge volwassenen sta. Of omdat ik straks een paar dagen richting Overijssel vertrek. Een paar dagen in mijn eentje ga genieten van rust, natuur en al mijn gedachten en gevoelens. Een paar dagen terug naar de basis en kijken waar ik sta. Alhoewel ik me kan voorstellen dat er helemaal niet terug gegaan wordt naar de basis maar dat ik me rot ga vervelen omdat ik aanspraak mis.
Het voelt goed om op deze dag niet in mijn gewone ritme te zitten. Om iets leuks voor mezelf te doen en om dit logje te schrijven. Gewoon om voor eeuwig vast te leggen dat dit mijn uitgetelde datum zou zijn maar ik helaas vandaag geen moeder ga worden. Vandaag is stiekem toch wel een bijzonder dag.

2 opmerkingen:

 1. Dit is dezelfde reactie die ik bij Merel heb achtergelaten.

  Oh Femke en Merel, wat een rare dag moet dit voor jullie zijn geweest.
  Waarom is het jullie en mij (ons) niet gegund om een kindje te krijgen wat zo gewenst is.
  Iets wat zoveel liefde van ons zou kunnen krijgen maar wat ons elke keer weer zoveel verdriet oplevert.
  Vandaag is dag 11 na mijn terugplaatsing van mijn 2 mooie emmies, al twee dagen heb ik hoofdpijn, een teken voor mij dat mijn ongesteldheid nadert.
  En vanochtend lichtroze verlies.
  Ik heb dus denk ik ook geen goed nieuws :-(
  Een dikke knuffel voor jullie.
  Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. potverdikkie, dat is geen goed nieuws Elisa!! Hou nog even hoop. Je lijf kan gekke dingen doen in een prille zwangerschap.

   En dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen