woensdag 15 augustus 2012

Broedplaats

Het is buiten warm, best heel warm. Zo moet een broedplaats voor het ei van een kip voelen. Kan niet anders. Het is niet heet genoeg om een gekookt ei te worden maar vast wel warm genoeg om een kuikentje te laten ontstaan.
En als het buiten zo warm is, dan moet het in mij nog warmer zijn! Vast nog steeds niet heet genoeg om van mijn kindje-in-wording een gekookt ei te maken maar misschien wel warm genoeg om lekker in mij te blijven zitten.
Ik haal dan ook de hangmat uit de schuur. Hang hem op en ga er, onder de parasol, in liggen. Ik sluit mijn ogen en broedt. Althans ik denk aan wat er in mijn buik kan afspelen. Ik noem dat voor het gemak maar even broeden. Dus ik broedt en droom van de toekomst. De toekomst waarin ik samen met mijn kleine kindje in de hangmat lig en heen en weer wieg.
Van mij mag het voorlopig nog wel even zomer blijven.

8 opmerkingen:

 1. Broed jij maar lekker, lieve Femke! Als dat nog een lange zomer oplevert én een zwangerschap... Mooie combinatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi beschreven!! liefs Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop zó Femke dat je volgend jaar in de zomer denkt `verdorie, nu kan ik niet naar buiten want mijn kindje mag niet in deze hitte in de zon´ ;) ;)... zou echt mooi zijn, het kaarsje brandt weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Femke,

  Succes met de laatste wachtdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met de slopende wachttijd, ik duim!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Femke, Heel veel sterkte deze dagen. Wat zal het allemaal weer spannend zijn. Ik zal net als de rest heeel erg voor je duimen. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen