woensdag 4 juli 2012

Zomer in mijn bol

Ik heb de zomer een beetje in mijn bol. De zon schijnt, ik heb een leuk weekeind gehad, mijn vakantie is gestart en ik geniet van de dingen die ik niet zou mogen doen als ik zwanger was. De zomer zit zo in mijn bol dat ik zelfs vergeten ben om de kliniek te bellen.

Ik heb wel Hem ingelicht en een afspraak gemaakt. We moeten praten over hoe verder maar ook terug kijken op de afgelopen jaren. Hij staat daar open voor. Dat bevestigd wederom waarom ik met hem door ga. Ondanks zijn slechte zaad. Hij snapt mij, snapt de toekomst en is bereid om mee te werken.
Helaas kan ik niet met hem door als de productie van mijn eitjes zo laag blijft. Dan heeft ivf geen zin. Dan kan ik net zo goed met iui zwanger worden. Maar ja, dat werkt niet met zijn zaad. Dat hebben we al 14x geprobeerd.

Ik denk af en toe na over de andere opties. Op zoek naar een nieuwe donor of overstappen naar onbekend. 2 opties waar mijn voorkeur niet naar uit gaat maar misschien wel het snelst er voor kunnen zorgen dat ik zwanger raak. Alleen daarom moet ik al naar de kliniek. Deze opties moeten ook met hen besproken worden.

Mijn menstuatie is sinds de miskraam heftiger. Ik verlies veel grote stolstels. Beetje onsmakelijk voor jou om te lezen. Het is voor mij een signaal dat mijn lichaam nog niet de oude is. Een goede reden om dus mijn lijf rust te geven. Misschien wel 2 maanden ipv  de verplichte 1 maand.
Morgen mag de accupuncturiste haar mening er over geven. En misschien wat naalden en kruiden er tegenaan knallen.

De zomer zit in mijn bol. Ik leef in het hier en nu. Ik geniet van de zon, een koud wijntje en het vooruitzicht om een paar dagen op vakantie te gaan.
Het voelt goed om de zomer in mijn bol te hebben. Geen spanningen en stress. Juist ontspanning en goedlachsheid. Van mij mag het altijd zomer zijn. Het liefst dan wel 1 met een klein hummeltje in mijn armen.

3 opmerkingen:

 1. Klinkt goed Fem! Geniet van de zomer en neem je rust, het is je gegund! Dikke knuffel K

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn te lezen dat je kan genieten van de zon, een wijntje (inderdaad de keerzijde van wel zwanger zijn.... dat kan dan weer nét niet en da's verrekte jammer met dit weer ;) en de vakantie. Hopelijk zorgt dat voor een innerlijke zen... en levert het gesprek met je donor weer wat inzichten op. Succes daarmee Femke en ik blijf duimen en hopen voor je dat er weer stappen gezet kunnen worden. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wát een goed verhaal om te lezen Femke!! Ondanks dat het weer erg jammer is dat je poging mislukt is...Ik heb nog wel een opmerking over je menstruatie(ik hoop niet dat je het erg vind dat ik me ermee bemoei...), ik werk in de gezondheidszorg en weet wel iets over miskramen en menstruaties enzo. Nu vraag ik mij bij jouw verhaal dus af of ze wel alles goed weg hebben gehaald bij de curettage (ivm de stolsels) of ben je gewoon regelmatig ongesteld? want als je naast de heftige menstruatie met stolsels ook nog onregelmatig ongesteld zou zijn, kan het best zo zijn dat er nog wat restjes zitten van de zwangerschap. Maar ik neem aan dat dat uitgebreid gecontroleerd is.
  In ieder geval wens ik je een super-relaxte-zonnige-ontspannende vakantie!! groetjes Es(36)

  BeantwoordenVerwijderen