vrijdag 7 september 2012

No sugar

"Je moet echt de suiker gaat laten. Dat is niet goed voor je milt en die moet goed werken om zwanger te worden." waarschuwt de accupuncturiste. Ik weet dat suiker niet goed voor me is. Als ik het veel eet word ik er moe en loom van. Kan dan spontaan op de bank in een diepe slaap vallen.
Snap dan ook niet waarom mijn lijf er zo naar verlangt. Vooral na het avondeten. Maar ook 's middags op mijn werk. Ik probeer er niet aan toe te geven. Helaas mislukt dat heel vaak. Zelfs als ik de woorden van de accupuncturiste in mijn hoofd hoor echo├źn.
Ik weet dat ik me beter voel als ik weinig suiker en koolhydraten eet. Voel me fitter en heb minder snack-zin. De knop moet dus weer om. Ik moet weer mijn voedingspatroon op orde krijgen. Niet alleen voor mezelf. Ook voor een eventuele zwangerschap want al helpt het maar een ietsiepietsie beetje.... dan is dat al erg meegenomen.

3 opmerkingen:

 1. Ik doe met je mee! Na mijn verjaardag, geen taartjes meer en de koolhydraten weer flink omlaag!
  Succes er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Femke, ik ben er al een goede 3 weken mee bezig en ik kan je vertellen dat je je echt beter voelt. Meer energie, fitter, uitgeruster. De eerste 3 dagen waren wel zwaar maar daarna went het wel. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! Heb dat ook als ik teveel daarvan eet dat ik me minder fitter voel. Ik heb nu ook Stevia in huis dat is een vervanger van suiker. Succes meis!!

  BeantwoordenVerwijderen